ЧС-2022 в Катарі. Група G

Камерун – Бразилія – 1:0

Гол: Абубакар, 90+2

Вилучення: Абубакар, 90+3

Сербія – Швейцарія – 2:3

Голи: Мітровіч, 26, Влаховіч, 35 – Шакірі, 20, Емболо, 44, Фройлер, 48

Бразилія раніше вже гарантувала собі вихід у плей-офф Мундіалю-2022, тож поєдинок не мав для "селесао" принципового значення. Мартінеллі змарнував дві чудові нагоди відкрити рахунок в першому таймі – Девіс Епассі ефектними сейвами врятував свої ворота. Мбеумо відповів класним пострілом головою, який героїчно парирував Едерсон. Тож на перерву команди пішли з нулями на табло. У другій половині камерунці змінили малюнок гри. Абубакар пристрілявся з меж штрафного бразильців – невдало. А у доданий арбітром час Венсан вирвав перемогу для Камеруну – 1:0.

У паралельному матчі Сербія – Швейцарія суперники були щедрішими на голи. Шакірі відкрив рахунок на екваторі першого тайму, втім вже за 6 хвилин Мітровіч відновив паритет. Далі опоненти обмінялися ролями – Влаховіч знову вивів сербів вперед, а зрівнювати довелося Емболо.

На початку другої половини Фройлер визначив долю матчу, принісши своїй національній команді путівку в плей-офф чемпіонату світу в Катарі.

Отже, Камерун (4 очки) та Сербія (1 пункт) пакують валізи додому. Бразилія (6 балів) завершила груповий етап лідером квартету G за різницею м'ячів та зустрінеться в 1/8 фіналу з Південною Кореєю. Швейцарія (також 6 очок) зіграє у плей-офф з Португалією.