У стартовому турі чемпіонату світу англійці розбили Іран (6:2), натомість американці поділили очки з Уельсом (1:1).

"Три Леви" вийшли на поле у статусі фаворитів. Кейн вже на 10-й хвилині міг виводити свою команду вперед. Форвард Тоттенхема отримав класну передачу в районі 11-метрової позначки американців та пробив – невдало.

Вже за мить "янкі" перевернули хід гри, однак вражали марнотратством. Хаджі Райт та Вестон Маккенні втратили кілька класних нагод відкрити рахунок. Після них Крістіан Пулішіч струснув поперечку. Англійці оговтались лише наприкінці тайму. Мейсон Маунт класно пробив низом, але Метт Тернер героїчно парирував. Тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

У другій половині ситуація на полі кардинально не змінилась. Американці демонстрували гострішу гру, тоді як підопічним Саутгейта доводилось переважно відбиватись (4 удари у США проти 3 у англійців). Зрештою суперники розійшлися миром.

Отже, Англія здобула 4 очки за підсумками двох турів та очолює групу. Іран посідає 2 сходинку з трьома заліковими балами в активі. США та Уельс розташувались на 3-й та 4-й сходинці відповідно (1 пункт).