"Було дуже багато написано про Таджикистан. Обзивали футболістів та їхніх вболівальників чебуреками та гастарбайтерами. Це абсолютно зневажливо та принизливо щодо мешканців цієї країни. Ці слова прямо вивели мене з себе. За це дуже соромно.

Зрозуміло, що про нашу збірну багато написали. Гидко дуже. Справа не лише у вболівальниках. Боюся припустити, що це наша національна проблема. Мене ця ситуація зачіпає, тому що я в минулому педагог, і багато років прищеплювала дітям повагу до людей", – сказала Карпіна в інтерв'ю порталу РБ Спорт.

Нагадаємо, 17 листопада відбувся ганебний спаринг між росією і Таджикистаном. Після повномасштабного нападу рф на Україну ФІФА і УЄФА заборонили державі-терористці виступати у змаганнях під їхньою егідою. Втім, деякі команди спокушаються на криваві гроші та погоджуються на товариські зустрічі з агресоркою.

Матч з Таджикистаном завершився з рахунком 0:0. Після поєдинку збірна-вигнаниця недолуго виправдовувалася. Мовляв, гравці берегли сили. Та й газон був неякісний.

А ще перед початком спарингу в Душанбе місцеві вболівальники нагадали росіянам про їхні злочини в Україні.