Премія Лідхольма, який виступав за збірну Швеції та Мілан, вручається футбольним людям, які відзначилися як на полі, так і в житті. Нільса вважають одним із найкращих гравців Швеції всіх часів, він помер у 2007 році.

Шевченко отримав нагороду "за великі результати, досягнуті на технічних та управлінських посадах на міжнародному рівні, а також за внесок, зроблений протягом його довгої та важливої ​​кар’єри, у розвиток футболу, що базується на високих людських і технічних якостях".

Цю премію йому вручили на сцені Cuccaro Monferrato, у маєтку Villa Boemia, де знаходиться асоціація Нільса Лідхольма. Шевченко вирішив подякувати італійцям за підтримку України.

"Я щасливий бути тут, щасливий, що отримав цю престижну нагороду. Для мене велика честь отримати нагороду, пов’язану з Лідхольмом.

Я виріс в Україні, там було важливим ім’я Валерія Лобановського. І як людини, і як тренера. Коли я перейшов в Мілан, я завжди чув поважні відгуки про Лідхольма. Це чудовий тренер, за якого в Мілані дебютував Паоло Мальдіні. Мій асистент Мауро Тассотті також часто говорив зі мною про нього.

Я радий цій нагороді. Особливо тому, що бачу, як Італія прийняла українських громадян. Нас атакують росіяни, продовжують бомбити наші міста. Я сподіваюся, що італійці й надалі будуть мати велике серце до мого народу", – цитує Шевченка TUTTOmercatoWEB.