Ньюкасл цього сезону демонструє привабливу та впевнену гру. Підопічні Едді Хау програли лише Ліверпулю у серпні й до матчу проти Челсі підходили з 9-матчевою серією без поразок. Команда Грема Поттера все ще у пошуках своєї гри та результатів.

Перший тайм був нудним і з намаганнями намацати слабкі сторони суперника. Грізнішим виглядав Ньюкасл, який високо пресингував, але моменти були без особливої гостроти. Челсі ж завдав першого удару зусиллями Армандо Брої аж на 29 хвилині... і це було все.

З роздягальні більш зарядженими вийшли представники найбагатшого клубу світу. Сейв в активі Менді. Челсі намагався огризатись, але пропустив. Мігель Альмірон змістився з флангу в центр і підлаштовувався під удар, але зльоту у дальній кут пробив Джо Віллок. Без шансів для голкіпера!

Ньюкаслу вдалось втримати перевагу попри напружені останні секунди. Після фінального свистка команди влаштували масову штовханину, яка, на щастя, нічим серйозним не завершилась.

Звитяга дозволила "сорокам" піднятись на 3 сходинку турнірної таблиці АПЛ, набравши 30 залікових балів. Челсі з 21 пунктом залишився восьмим. Чемпіонат Англії відновиться вже після ЧС-2022 та Католицького Різдва.