Серія А, 14 тур

Лечче – Аталанта – 2:1

Голи: Баскіротто, 28, Ді Франческо, 30 – Сапата, 40

Сассуоло – Рома – 1:1

Голи: Пінамонті, 85 – Абрахам, 80

Після поразки від Наполі тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні вдався до серйозної ротації – на Лечче вийшло відразу 9 нових гравців. Шанс отримав і Руслан Маліновський, який востаннє опинявся у основі 2 місяці тому. Суперником бергамасків була 17-та команда чемпіонату з 6 турами поспіль без перемог.

Вже на 5-й хвилині Маліновський створив момент для Сапати. Українець вивів партнера на рандеву з кіпером, але Дуван "зажував" м'яч і пробив надто кволо. На цьому епізоді активність Аталанти і завершилась. Лечче поступово перехопив перевагу, а в середині тайму двічі ошелешив гостей. На 28-й хвилині "вовки" розіграли кутовий, і Баскіротто головою замкнув скидку партнера.

Підопічні Гасперіні не встигли обдумати план камбеку, як пропустили ще раз. Околі обрізався на своїй половині, м'яч підхопив Ді Франческо і сам завершив момент – 2:0! Першим у складі Аталанти оговтався Маліновський. На 40-й хвилині Руслан ще одним розрізним пасом знайшов Сапату, і цього разу колумбієць забив. Це перша результативна дія українця з 21 вересня, коли він забив Мілану. Півзахисник Аталанти відразу завдав удару з-за меж карного майданчика, але влучив у руки кіперу.

Гасперіні вже у перерві провів дві заміни – Копмейнерс і Меле вийшли замість Де Рона та Соппі. Втім, Аталанті не вдавалося створити тиск на ворота Фальконе. Лечче грамотно відійшов назад і "перекушував" усі спроби суперника.

На 80-й хвилині з поля пішов і Маліновський. Хавбек Аталанти отримав від SofaScore 8,2 бали – з відривом найкращий показник у складі обох команд. Українець багато ризикував, часом втрачав м'яч, але саме він створював хоч якусь гостроту у складі бергамасків.

Без нього гості нічого так і не вигадали, змирившись з другою поразкою поспіль. Аталанта знову дає шанс переслідувачам забрати місце у топ-4, натомість Лечче дещо відривається від зони вильоту.

У паралельній зустрічі зійшлися Сассуоло та Рома. Команди почали забивати лише під завісу зустрічі, але на розподіл очок це не вплинуло – нічия. Рома втратила нагоду випередити Аталанту, а Сассуоло безтурботно йде в середині таблиці.