Команди зустрічались у передостанньому турі перед перервою на ЧС-2022 і підходили до матчу з непоганими результатами. Мюнхенців та бременців розділяли 7 очок: перші лідирували, а другі йшли впритул до зони єврокубків. Цікаво, що востаннє Вердер перемагав Баварію у чемпіонаті ще в 2008-му.

Чи не перша швидка атака "ротен" завершилась голом. Удар Мане взяли на себе оборонці, Джамал Мусіала опинився на підбиранні, відіграв суперника та результативно пробив у дальній кут. "Музиканти" відповіли одразу ж – Ентоні Юнг забив після провалу оборони. На 16 хвилині Баварія отримала право на пенальті. Ерік-Максім Шупо-Мотінг пробив невдало, тож кіпер став героєм епізоду.

Проте це не вплинуло на стан команди. До перерви вона забила ще тричі. Серж Гнабрі оформив дубль, спершу закрутивши під дальню стійку, а потім вразивши порожні ворота. Леон Горецка ефектно обіграв воротаря й теж записав своє ім'я в протокол першого тайму.

По перерві ситуація не змінилась. Мюнхен усе контролював, створивши не один момент, щоправда, реалізація була далеко не на такому рівні, як у першому таймі. Забити вдалось всього двічі: Гнабрі записав до свого активу хет-трик після приниження оборони, а Тель розстріляв кіпера після сольного проходу. Вердер же жодного (!) разу не загрожував воротам Мануеля Нойєра.

Перемога дозволила Баварії закріпити лідерство, набравши 31 заліковий бал, що на 4 більше, ніж у найближчого переслідувача. Вердер з 21 пунктом так і залишився на сьомій сходинці.