Віталій Миколенко продожив незмінні виходи у старті Евертона – всі 14 матчів АПЛ цього сезону. Черговим суперником "ірисок" став Лестер, який відставав усього на 3 очки. Шанси команд перед грою здавалися рівними.

Перший момент створив Лестер, коли Дака в один дотик пробив низом – Пікфорд дотягнувся. Евертон відповів спробою Івобі. Калверт-Льюїн все зробив для екс-хавбека Арсенала, проте той з вбивчої позиції не влучив у ворота.

Такий малюнок розтягнувся на весь перший тайм. Команди атакують, створюють моменти, але забити нікому не вдається. Більше роботи було у Пікфорда (удари в площину – 1:4), хоча часом він сам вигадував собі проблеми поганою грою ногами. Ворд серйозно врятував лише раз, відбивши удар Тарковскі головою.

Годинник арбітра відрахував майже всі 45 хвилин, аж раптом прогриміла гармата Тілеманса. Бельгієць на підступах до карного майданчика підкинув собі м'яч коліном і з льоту вліпив у дев'ятку воріт Пікфорда – жодних шансів для першого номера збірної Англії!

Друга половина почалася з нового моменту імені Івобі та Калверта-Льюїна. Лише тепер Алекс віддавав передачу, а Домінік програв ближній бій Ворду. У Лестера найгострішим був Джеймс Меддісон. На 60-й хвилині плеймейкер "лисів" бив у ближній кут, але стійка підстрахувала Пікфорда. Гості взагалі захопили ініціативу, а Евертон чомусь розклеївся. Не допомагали і заміни Лемпарда, який до 71-ї хвилини випустив 5 нових гравців.

Під завісу зустрічі надії "ірисок" згасли остаточно. Меддісон і Барнс буквально розірвали свій лівий фланг, і молодий вінгер Лестера поставив крапку – 2:0. "Лиси" наздогнали і навіть випередили Евертон завдяки кращій різниці голів. Мерсисайдці йдуть 15-ми, маючи всього 2 очки запасу над зоною вильоту.

Віталій Миколенко виконав звичний функціонал дій – стабільно у захисті і скромно в атаці. Українець кілька разів старанно побіг вперед та виконав подачу/простріл, але партнери нічого цікавого з цього не витиснули. Безбарвною виявилася і оцінка лівого захисника від SofaScore – 6,8 балів.