Чемпіонат України, 10 тур

Шахтар – Олександрія – 2:2

Голи: Михайліченко, 42, Мудрик, 82 – Цуріков, 5, Демченко, 87

Вилучення: Лукас Тейлор, 57 (Ш)

Шахтар йшов без поразок у чемпіонаті, але й суперник міг похизуватися хорошою серією – 3 перемоги поспіль. Посеред тижня "гірники" їздили в Шотландію на матч Ліги чемпіонів проти Селтіка (1:1).

Старт зустрічі виявився для команди Йовічевіча провальним. Вже на 5-й хвилині Олександрія вийшла вперед завдяки взаємодії екс-динамівців. Дришлюк дотепно пропустив передачу Рибалки на Цурікова, який потужно пробив "між вуха" Трубіну. Мірошніченко повинен був подвоювати перевагу Олександрії, але з чудової позиції вліпив над воротами. Шахтар відповів скасованим голом Мудрика – Зубков упродовж атаки справді заліз у невечличкий офсайд.

На 41-й хвилині команди були змушені йти в укриття через повітряну тривогу. Пауза тривала близько півтори години, яка пішла на користь Шахтарю. Відразу після повернення на поле флангові захисники донеччан організували гол – Михайліченко замкнув простріл Лукаса Тейлора.

Другий тайм обійшовся без перерв, але голи були. Спочатку Лукас Тейлор ускладнив становище Шахтаря, заробивши другу жовту картку. "Гірники" вже не могли бездумно кидатися в атаку, але Мудрик свої моменти знаходив. Першу нагоду вінгер зіпсував, вдаривши прямо в руки Білику. На 82-й хвилині Петряк ще раз подарував шанс Михайлу. Мудрик трохи задалеко відпустив м'яч, проте Білик не зміг чітко вибити – 2:1.

Олександрія в більшості явно не хотіла програвати і таки встигла врятувати бодай очко. На подачі кутового Демченко хитро прибрав Михайліченка і вразив нижній кут воріт Трубіна.

Шахтар відпустив СК Дніпро-1 у відрив на 2 очки. Олександрія четверта – поступається 3 пунктами донеччанам і 2 Зорі.