Ліга Європи, 5 тур, група В

АЕК Ларнака – Динамо – 3:3

Голи: Альтман, 26, 72, Рафа Лопеш, 53 – Ванат, 45+1, Гармаш, 82, 90+2

Фенербахче – Ренн – 3:3

Голи: Валенсія, 42, Зайц, 82, Мор, 88 – Гуїрі, 5, 30, Тер'є, 16

Динамо після мінімальної поразки АЕКу в першому колі повинно було виключно перемагати, бажано з різницею у 2 голи. Команда Луческу мала жахливу серію із 7 єврокубкових поразок поспіль. Лазарет також не додавав оптимізму – до Бущана, Бойка, Шапаренка і Супряги додався Дубінчак.

Перший момент створило Динамо. Буяльський замикав простріл Тимчика, але кіпер АЕКа врятував команду. На 14-й хвилині Ванат забив, щоправда, з офсайду. Кияни активніше провели половину тайму, а потім просто зупинились. Кіпріоти поступово забрали ініціативу і скористалися своїм моментом. Омрі Альтман розкішним ударом боковими ножицями завершив подачу партнера з правого флангу.

Динамо вкотре у цій Лізі Європи розвалилось після пропущеного гола і було готове йти переможеним на перерву. Допомогла мить просвітління в компенсований час. Вівчаренко віддав Буяльському на лінію карного майданчика, Віталій в дотик перевів на Ваната, який прошив Піріча низовим ударом. Захисники АЕКа знову чекали офсайду, але його не було.

Ні вдале завершення тайму, ні розмова з Луческу не надихнули "біло-синіх" на потужну другу половину. Вже на 53-й хвилині Нещерет капітулював ще раз. Цього разу пішла подача з лівого флангу, яку головою замкнув потужний Рафа Лопеш. Динамо з відчаю перейшло на грубощі – жовті для Циганкова і Забарного. Агонія українського гранда проявилась на 72-й хвилині, коли забив той-таки Альтман. Сирота в центрі поля курйозно вліпив у п'яту партнеру, кіпріоти швидко розігнали контратаку і довели перевагу до 2 голів.

Лише Денис Гармаш не змирився з фіаско і встиг оформити дубль під завісу зустрічі – 3:3. Ветеран Динамо завершив ганебну серію поразок, але з єврокубками таки доведеться прощатись.

Паралельна зустріч групи завершилася з аналогічним рахунком. Ренн розгубив 3:1 над Фенербахче, тому на останній тур залишається інтрига першого місця. Французи прийматимуть АЕК, а турки зіграють з Динамо.