АПЛ, 13-й тур

Евертон – Крістал Пелас – 3:0

Голи: Калверт-Льюїн, 11, Гордон, 63, Макніл, 85

Манчестер Сіті – Брайтон – 3:1

Голи: Холанд, 22, 43, Де Брюйне, 75 – Троссард, 53

Віталій Миколенко попри не надто виразні виступи в попередніх матчах Евертона вийшов на поле у стартовому складі. У першому таймі в українця майже не було роботи. "Іриски" спокійно контролювали гру і справедливо пішли на перерву за мінімальної переваги. На 11-й хвилині відзначився Калверт-Льюїн після передачі Івобі.

У середині другої половини Миколенко завершував триходівку за участі Грея і Онана. Українець потужно вистрілив з лінії штрафного у дальній кут, кіпер парирував перед собою, а Гордон опинився першим на добиванні. Після консультацій з VAR щодо можливого офасайду м'яч таки зарахували.

Ефектну крапку поставив Макніл, якому п'ятою асистував той же Івобі. Завдяки цій перемозі Евертон наздогнав Крістал Пелас у турнірній таблиці. Команди ділять 11-12 місця (по 13 очок).

Манчестер Сіті принаймні частково реабілітувався перед власними фанами за поразку від Ліверпуля. Команда Пепа Гвардіоли впевнено обіграла Брайтон, який очолює екс-наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі. Нестримний Холанд відкрив рахунок, скориставшись асистом Едерсона через усе поле. Норвежець став першим гравцем Ман Сіті, що відзначався у 7-и домашніх матчах поспіль у всіх турнірах після Серхіо Агуеро.

В кінці першого тайму Ерлінг оформив дубль ударом з пенальті – це його 17-й м'яч в АПЛ. Після перерви гостям вдалося скоротити відставання у рахунку, проте гол Де Брюйне зняв усі питання щодо переможця. Ман Сіті набрав 26 очок і продовжує переслідування Арсенала, у якого на один пункт більше та гра в запасі. Команда Де Дзербі – восьма (15 балів).