Прімера 2022/23, 10-й тур

Севілья – Валенсія – 1:1

Голи: Ламела, 86 Кавані, 6

Вилучення: Салас, 90+11 (Севілья)

Нереалізований пенальті: Гайя, 90+12 (Валенсія)

Хетафе – Атлетік – 2:2

Голи: Аленья, 27, Ель-Хаддаді, 76 – І. Вільямс, 2, Р. Гарсія, 62

Атлетіко – Райо Вальєкано – 1:1

Голи: Мората, 20 – Фалькао, 90+2 (пен.)

Севілья вигризла нічию з Валенсією. Кавані майстерно відкрив рахунок головою вже на 6-й хвилині. Наступні 80 хвилин на полі не відбулося чогось надзвичайного, а от наприкінці гри суперники влаштували драматичну боротьбу. Салас допоміг андалусійцям відігратися, асистувавши Ламелі (1:1). Втім у доданий арбітром час Кіке сфолив у власному штрафному, "привіз" пенальті та залишив свою команду в меншості. Буну героїчно парирував 11-метровий Гайя, врятувавши Севілью від поразки.

Андалусійці у поточному сезоні досі не здобули жодної перемоги на рідному полі – це найгірший результат клубу за останні 26 років. Валенсія здобула 15 очок та посідає 8 сходинку. Севілья розташувалась 11-ю з десятьма балами в активі.

Хетафе розписав нічию з Атлетіком. Господарі двічі відігрались по ходу матчу. На швидкий гол Іньякі Вільямса відповів Аленья. Рауль Гарсія знову вивів вперед гостей у другій половині. Ернесто Вальверде випустив на поле "джокера" Рауля Гарсію, який і врятував нічию для команди з Більбао.

Атлетік вратив можливість піднятись у зону Ліги чемпіонів – 6 сходинка, 18 очок. Хетафе залишається на 15 місці, здобувши 9 очок.

У центральному матчі вечора мадридський Атлетіко також не зміг визначити сильнішого з Райо Вальєкано. Альваро Мората відкрив рахунок на 20-й хвилині – Грізманн асистував. По перерві Антуан міг відзначитись ще й забитим м'ячем, однак арбітр скасував його взяття воріт через офсайд.

На останніх хвилинах основного часу Хіменес "привіз" пенальті у ворота матрацників, зігравши рукою у власному штрафному. Радамель Фалькао реалізував 11-метровий та встановив остаточний рахунок на табло – 1:1.

Атлетіко (20 очок, 3 місце) не зміг наздогнати Барселону (22 бали, 2 сходинка). Райо Вальєкано – на 10-й позиції з 12 пунктами в активі.