Підопічні Френка Лемпарда минулого вікенду поступились Манчестер Юнайтед, сьогодні суперник був теж доволі статусний – Тоттенхем. Із перших хвилин зупиняти Рішарлісона і Ко на лівому фланзі оборони вийшов Віталій Миколенко.

Команда Антоніо Конте вважалась фаворитом, тож захопила ініціативу й тиснула на володіння Пікфорда. Як наслідок, аж 10 ударів по воротах до перерви. Евертон же майже увесь час відсиджувався в обороні. Виділити варто хіба що дві контратаки, які, щоправда, завершились поганою реалізацією. Миколенко найбільше працював у центрі поля та в захисті, про атаку було годі й думати.

Ситуація абсолютно не змінилась після виходу з роздягальні. Перевага конвертувалась у пенальті. Пікфорд невдало зафіксував м'яч, а потім збив Кейна, який набігав на нього. Форвард збірної Англії на 58 хвилині пробив чітко в кут – кіпер "Трьох левів" ледь не дотягнувся. Евертон попри рахунок не на його користь не міг організувати бодай одну серйозну відповідь. Результат – повна відсутність ударів у другому таймі.

Тоттенхем, своєю чергою, чимало атакував, хоч проходити захист суперника було вкрай складно. Та все ж лондонцям вдалось подвоїти перевагу. Кейн віддав на Бентанкура на фланзі Миколенка, а Родріго прострілив на вільного Хьойберга, який розібрався з обороною та пробив Пікфорда.

Наш Віталій завершив зустріч з жовтою в активі за фол поблизу свого штрафного й без гостроти попереду. 23-річний українець отримав другі найгірші оцінки від статистичних порталів у матчі: WhoScored поставив українцеві 6.0 (найгірше 5.9), а SofaScore – 6.4 (найгірше 6.3).

Перемога дозволила "шпорам" закріпитись на третій сходинці турнірної таблиці АПЛ з 23 заліковими пунктами. Евертон, маючи у своєму активі 10 пунктів, опустився на 14 позицію.