"Вже ні для кого не секрет, що головною причиною того, що шляхи УАФ і Андрія Шевченка розійшлись, стали фінанси. У публічному доступі було багато інформації про економічні умови Шевченка та його тренерського штабу. Писали, що в рік вони обходяться УАФ у понад 3 мільйони євро. Це зарплатня Шевченка і членів його тренерського штабу.

Олександр Петраков, як пишуть, працює за 10 тисяч доларів на місяць – це 120 тисяч на рік. Його тренерський штаб, окрім Олександра Шовковського, фрилансери, які не отримують зарплатні та приїздять у збірну за добові й преміальні. По суті, тренерський штаб обходиться УАФ у копійки.

Крім того, порівняно з Шевченком, Петраков дуже зручний тренер. Андрій Шевченко був дуже вимогливим наставником щодо логістики, побуту та решти речей навколо футболу. Петраков не створює тиску на менеджмент УАФ, а працює з тим, що дають.

Попереду у нас зміна поколінь у збірній, багатьом гравцям за 30 років. І замінити Ярмоленка, Степаненка та інших буде важко. І УАФ, ухвалюючи рішення про тренера, має це розуміти. Є багато питань, але я сподіваюся, що висновки після ситуації минулого року зроблять, і з тренером визначаться раніше, ніж за два тижні до старту відбору Євро-2024", – резюмував журналіст у програмі "Вацко on air".

Нагадаємо, Олександр Петраков очолює "синьо-жовтих" зі серпня 2021-го. Його контракт чинний до 31 грудня цього року. Перемовин щодо продовження співпраці, за словами фахівця, наразі немає.