"Я вже близько року працюю головним тренером збірної України. Я вже адаптувався. Спочатку було дуже важко. Специфіка роботи в національній команді в тому, що тут кожен матч відповідальний.

Відповідальність тут зростає в рази. Перед людьми, перед всіма. І рівень цих матчів дуже високий – один матч вартує 10 у внутрішньому чемпіонаті. Після поєдинків збірної я вдома відчуваю дуже сильну втому. Дуже важко. Але я швидко відходжу, буквально 3-4 дні.

Ніяких перемовин (щодо нового контракту – прим.) немає. Завтра матч, після нього все дізнаєтеся. Це запитання до президента УАФ.

У нас 24 футболісти в команді, всі здорові. Всі гравці та тренерський штаб хочуть піднятися в дивізіон А Ліги націй.

1 червня ми грали проти Шотландії у півфіналі відбору ЧС-2022, зараз Ліга націй – це трохи інший статус. У людей теж інший ажіотаж. Але не думайте, що 21 вересня ми вийшли грати з якимось недонастроєм. У всіх в головах війна, люди приїхали з різних клубів, один грає, другий – ні, хто тільки змінив команду.

Це все наклало відбиток. Перед грою з Шотландією був дуже поганий функціональний стан гравців, це показали GPS-датчики. Але це в минулому, зараз всі вирівнялись та добре працюють. Дуже хочемо завтра реабілітуватися.

Не знаю, скільки українців очікується на матчі в Кракові. Ми граємо всі матчі не вдома, такі наші реалії. Дуже хочеться дожити, щоб зіграти вдома. Коли це буде – не знаю", – сказав Петраков.

Матч Україна – Шотландія розпочнеться у Кракові 27 вересня о 21:45. Для того, щоб повернутися в дивізіон А Ліги націй "синьо-жовтим" необхідно перемогти британців.