Футболістки надіслали лист у федерацію з вимогою усунути від своїх обов'язків Хорхе Вільду. Вони вказали, що ця ситуація впливає на їхній "емоційний стан і здоров'я". Конкретні причини такого невдоволення тренером наразі невідомі, повідомляє ESPN.

У федерації заявили, що не мають претензій до Хорхе, тому не будуть його звільняти. А бунтівниць – замінять, якщо вони не визнають свою помилку.

"Зі спортивного питання це перетворилося на питання честі. Національна збірна не підлягає обговоренню. Це безпрецедентна ситуація в історії футболу, як чоловічого, так і жіночого, в Іспанії та в усьому світі. Національній команді потрібні гравці, віддані проекту, які захищають наші кольори та пишаються тим, що носять іспанську футболку. Гравці, які відмовилися від виступів, зможуть повернутися в збірну тільки в тому разі, якщо визнають свою помилку і попросять вибачення", – йдеться у прес-релізі організації.

Лідерка збірної США Меган Рапіно підтримала іспанок, написавши у соцмережах: "Я – шістнадцята". Натомість, як повідомляє Marca, серед бунтівниць немає головної зірки збірної Іспанії Алексії Путельяс.

До слова, команда під керівництвом Вільди двічі виходила до чвертьфіналу чемпіонатів Європи (2017, 2022) та одного разу – до 1/8 фіналу ЧС (2019).