"У нас не було основних гравців, які зазнали травм, тож я дав шанс зіграти іншим футболістам. Не грали Зінченко, Бущан, Забарний отримав "зайву". Трубін зіграв непогано. Я дав шанс іншим виконавцям, вони зіграли невдало. У першому таймі команда виглядала ще більш-менш, а в другому ми побачили стільки браку. Наш футбол трохи відрізняється від британського. Я попереджав хлопців, говорив їм про це. Учора під час тренування побачив – щось не те. Зупинив заняття, поговорив із ними.

Чи вважаю, що шанси на перше місце групи тепер кращі у Шотландії? Ми розберемо цю гру. Ще ніхто нічого не програв. Ще буде матч, Україна може взяти реванш. Зараз важливіша гра для нас – в Єревані. Зробимо все можливе, щоб посісти перше місце.

Чому Тарас Степаненко був замінений у перерві? У нього була жовта картка. Я з ним поспілкувався в перерві, вирішив замінити.

Була дилема, кого ставити – Бондара чи Кривцова? Дилема існує завжди. Бондар вийшов в "основі" разом із Матвієнком. Я вирішив зіграти таким складом. Усе вирішує головний тренер. Виграє команда, а програє одна людина – головний тренер. Це моя провина.

Чи просив я про перенесення туру УПЛ перед матчами збірної України? Я розмовляв про це, оскільки ми граємо не вдома. У нас у країні йде війна, ви знаєте про це? Нам потрібно провести гру, сісти в поїзд чи автобус. Уже не так, як раніше, коли ми сіли в літак і полетіли.

Чи залишиться Анатолій Трубін у розташуванні команди? Я прийняв рішення, подякував йому. Він поїде на допомогу молодіжній збірній України. Також залишить розташування команди Коваленко. Йому зробили МРТ, у нього травма", – наводить слова Петракова на прес-конференції УАФ.