Ліга 1, 8-й тур

Ліон – ПСЖ – 0:1

Гол: Мессі, 5

ПСЖ на старті сезону лише раз втратив очки. Команда Крістофа Галтьє вдома не зуміла обіграти Монако (1:1). Після цього парижани видали серію із чотирьох перемог. Натомість Ліон з екс-"гірником" Тете потрапив у ігрову яму, програвши два матчі поспіль. Візит чемпіонів Франції теж не обіцяв нічого хорошого для кризових "ткачів". Найгірші очікування виправдалися вже на 5-й хвилині. Мессі обігрався з Неймаром і красиво пробив у ближній кут.

Той же аргентинець втратив ще 2-3 хороші моменти, аби оформити дубль. Власні нагоди не вдалося реалізувати і Неймару. Тоді як Мбаппе був найменш помітним у атакувальному тріденте ПСЖ.

Вінгер Шахтаря Тете, який виступає за Ліон на правах оренди, провів на полі 75 хвилин, але нічим цікавим не відзначився. Відтак, ПСЖ набрав 22 очки та відірвався від другого в таблиці Марселя на два бали. Ліон залишився на шостій позиції.

Зазначимо, що Лео Мессі – перший гравець у топ-5 лігах, який виконав 1000 вдалих обіграшів, починаючи з сезону 2015/16. У поточній кампанії Ліги 1 аргентинець оформив 4 голи і 7 асистів.