"Ми, 5 клубів, написали листа групі каналів "1+1", що поки що йде війна нас не цікавлять гроші, жодної копійки. Оголосіть та якісно показуйте людям футбол безкоштовно! Ми маємо 10-річний контракт. Якщо говорити про правову площину, і ми не дали б "2+2", "Уніану" чи "1+1" показувати матчі, вони наклали б на нас фінансові санкції. Ми в жодному разі не засуджуємо ті клуби, які пішли у цей пул. Вони не мали іншого шляху. Але в нас самих досить розвинена мультимедійна платформа.

Загалом сума не обговорюється. Кожен клуб отримає до 80 чи 100 тисяч доларів, якби всі приєдналися до цього пулу. Сьогодні для таких клубів як Динамо, Шахтар, Зоря, Рух, Металіст є можливість втратити вболівальників, які не можуть подивитися футбол.

Навіть якби нам пропонували мільйони, я теж на це не погодився б, повірте мені. Під час війни говорити про гроші, які мають заплатити вболівальники за перегляд футболу – злочин проти футболу, проти народу, проти країни. Не треба мене лякати жодними санкціями, жодними зняттями трьох очок мене не налякають.

Чи будемо ми оплачувати штраф, якщо він прийде? Дивіться, є КДК. Не знаю ще позицію президента Федерації, він ще не висловлювався із цього приводу. Мені здавалося, що останнім часом ми налагодили наші стосунки та комунікацію. Я говорю, як воно є.

Щодо гравців збірної ходили різні чутки, мене почали звинувачувати, що не даю гравців, а збірна має добре підготуватися, щоб потрапити на ЧС. Ми перервали серію благодійних матчів, оскільки інтереси збірної поставили вище за свої. Наш останній матч був у Таллінні, де грали переважно молоді хлопці. Ми знайшли компроміс.

Один телефонний дзвінок Павелка, який звернувся не з вимогою, а з проханням, дав змогу зняти всі запитання. Ми всі вирішили на благо нашого українського футболу. Але якщо ФФУ повернеться на колишні позиції, розв'язуючи міжусобну війну, я не знаю, хто від цього виграє. Футбол точно ні.

Сьогодні я закликаю до розуму федерацію футболу, Прем'єр-лігу. Щоб вони зрозуміли, що Setanta для Динамо, Шахтаря, Дніпра-1, Руха, Металіста – це не наше ігнорування пулу. Це наша виважена позиція, небажання втратити потенційну аудиторію. Ми хочемо дати вболівальникам та нашим співгромадянам дивитися безкоштовно футбол", – зазначив Суркіс в інтерв'ю Трибуна.