Ігор Йовічевіч після нульової нічиєї з Металістом 1925 провів лише одну заміну – Бондаренко вийшов у центрі поля замість Джурасека. Керманич Кривбаса Юрій Вернидуб сидів на трибунах, відбуваючи дискваліфікацію за свій зрив емоцій у програному матчі проти Колоса.

Вже на 6-й хвилині Шахтар міг вийти вперед. Бондаренко замкнув передачу Мудрика, але помічниця Катерини Монзуль справедливо зафіксувала невеличкий офсайд. Цей момент залишався головним до середини тайму. Команди демонстрували хороші швидкості, але удари завдавалися лише з далеких відстаней. Додати перцю вирішив Сарнавський, який віддав неохайну передачу захиснику і подарував м'яч Петряку. Новачок Шахтаря відкотив на того-таки Бондаренка, але він з вбивчої позиції пробив повз стійку.

Свою чудову нагоду отримав і Кривбас. Трубін відбив м'яч прямо на ногу Волошину, а вихованець Динамо з кількох метрів примудрився вліпити над перекладиною. Свисток на перерву зафісував третій поспіль "сухий" тайм у матчах Шахтаря. Статистика ударів навіть була трішки на боці Кривбаса – 4:3 загалом і 2:1 за влучаннями в площину.

Йовічевіч подивився 7 хвилин другого тайму і вирішив оновити фланги оборони – Корнієнко-Конопля вийшли замість Михайліченка-Тейлора. Майже відразу Бондаренко змарнував черговий момент, накрутивши захисника і пробивши в руки Сарнавському. Також у штрафному майданчику Кривбаса була пожежа, під час якої захисники двічі вибивали м'яч з-під ніг "гірників". Були апеляції Шахтаря щодо пенальті, проте повтори нічого підозрілого не показали.

Неприємним епізодом стала травма Корнієнка. Лівий захисник Шахтар невдало викрутив коліно у боротьбі з Хомченовським. Віктор голосно закричав від болю, а поле покинув лише на автомобільчику меддопомоги. Йовічевічу довелося вигадувати зворотню заміну, і хорват випустив атакувального хавбека Очеретька. Матвієнко відійшов на фланг, а Степаненку довелося спускатися нижче.

Завдання Шахтарю полегшив Татарков, який на 74-й хвилині отримав другу жовту і пішов з поля. Донеччани дуже швидко скористалися подарунком. Мудрик зі штрафного чудово подав на голову Бондаренку, і той нарешті реалізував свою спробу. Господарі продовжували тиснути і радше могли подвоїти перевагу, ніж Кривбас відігратися. Втім, Богдан Сарнавський здійснив кілька хороших сейвів, заважаючи своєму колишньому клубу. Часом йому допомагала і стійка, яка на останніх секундах не дозволила Бондаренку оформити дубль.

Шахтар довів справу до логічного завершення і з 4 очками піднявся на четверту сходинку УПЛ. Попереду матч з Рухом (2 вересня) і старт в Лізі чемпіонів проти РБ Лейпциг (6 вересня). Непокоїть слабка реалізація "гірників" і травма Корнієнка, яка може виявитися дуже серйозною.