До протистояння з лісабонцями підопічні Мірчі Луческу підійшли зі звитягами над турецьким Фенербахче (0:0, 2:1) та австрійським Штурмом (1:0, 2:1). Натомість Бенфіка пройшла лише одного суперника – Мітьюлланд (4:1 та 3:1). Перша зустріч у польській Лодзі завершилась перемогою португальців з рахунком 2:0. Крім цього, кияни втратили перед матчем-відповіддю Віктора Циганкова і Дениса Попова через травми.

"Орли" очікувано розпочали пристрілюватись по воротах гостей вже з перших хвилин матчу. Рафа Сілва завдав удару з лінії воротарського майданчика, але не влучив у ближній кут. А вже за кілька миттєвостей Отаменді головою перевірив Георгія Бущана після кутового – з наступної спроби він таки відкрив рахунок з другого поверху за таких же обставин.

Ще до перерви Олександра Сироту спіткало "прокляття" Циганкова. Захисник "біло-синіх" невдало покотив назад, чим скористався Рафа Сілва і подвоїв рахунок. У першому матчі вінгер киян припустився схожої помилки, яка призвела до пропущеного голу. А вже за 2 хвилини екс-зірка Шахтаря Давід Нерес оформив третє взяття воріт, поховавши шанси Динамо пробитись у групову стадію Ліги чемпіонів.

У другій половині Сілва і Рамуш могли забивати у ворота "біло-синіх" вчетверте. Втім нападники не розминулися одне з одним у штрафному киян і зіштовхнулись головами. Гонсалу з розбитим лобом не зміг продовжувати матч та незабаром покинув поле. До фінального свистка команди так і не змогли змінити рахунок – 3:0.

Отже, Бенфіка проходить в груповий етап ЛЧ, а Динамо спробує свої сили у групі Ліги Європи.