"Блаугранас" впевнено провели передсезонну підготовку, не зазнавши жодної поразки. Але у першому офіційному поєдинку було важко. Проти Райо зі старту дебютували Рафінья, Лєвандовскі, Крістенсен, а по ходу зустрічі ще й Кессьє.

У першій 45-хвилинці Барса контролювала м'яч, але це не конвертувалось у моменти, зокрема Роберт не мав серйозної нагоди забити. А найгостріший момент був у Райо, коли тер Штенген врятував під час виходу віч-на-віч.

По перерві Хаві зробив низку замін, а каталонці почали рухатись жвавіше та більше створювати. Щоправда, ва-банк команда пішла в останні 10 хвилин. Це ледь не завершилось голом Лєвандовскі чи Обамеянга після потужних ударів з меж штрафного. На 88-й все ж Барселона забила зусиллями Кессьє, але гол скасували через офсайд. Сенсаційно відзначились мадридці, взяття теж не зарахували після перегляду VAR.

Фінальний свисток зафіксував нульову нічию – безперечно чудовий результат для Райо Вальєкано, який завдав усього 4 удари, та ганебний для Барси, яка понад 20 разів стріляла по воротах візаві.