Чемпіонат Англії 2022/23. Другий тур

Арсенал – Лестер – 4:2

Голи: Жезус, 23, 35, Джака 55, Мартінеллі, 75 – Саліба, 53 (автогол), Меддісон 74

Манчестер Сіті – Борнмут – 4:0

Голи: Гюндоган, 19, Де Брюйне, 31, Фоден, 37, Лерма, 79 (автогол)

Олександр Зінченко вдруге поспіль вийшов на поле у стартовому складі Арсенала. В 1-му турі АПЛ "каноніри" не без допомоги українського універсала перемогли Крістал Пелас на виїзді (2:0) – Зінченко відзначився вирішальним гольовим пасом.

Герої матчу Джака та Жезус розпочали розривати оборону Лестера з перших хвилин. Вже на 20-й хвилині швейцарський хавбек лондонців струснув ліву стійку "лисів", а за мить допоміг відкрити рахунок в матчі, асистувавши бразильському форварду. Ще до перерви Жезус встиг оформити дубль.

У другій половині Лестер двічі скоротив відставання, однак Зінченко і компанія відновлювали перевагу за лічені хвилини. Жезус двічі аситував – Джака і Мартінеллі відзначились голами. На 77-й хвилині українця замінив на полі Кіран Тірні – до фінального свистка командам так і не вдалося змінити рахунок.

У паралельному матчі Манчестер Сіті розгромив Борнмут, заколотивши 4 "сухі" м'ячі. Ще у першому таймі "містяни" здобули перевагу у 3 голи, а по перерві Лерма констатував фіаско власної команди автоголом. Зірковий новачок чинного чемпіона АПЛ Ерлінг Холанд не зміг відзначитись забитим м'ячем та був замінений на 74-й хвилині.

Додамо, Арсенал і Ман Сіті набрали максимум очок за підсумками 2 турів АПЛ, розділивши перші дві сходинки турнірної таблиці. Завдяки кращій різниці м'ячів підопічні Гвардіоли розташувались на вершині, натомість Зінченко і Ко посідають другу позицію.