Лондонське дербі відкривало програму 1-го туру АПЛ. У стартовому складі Арсенала з’явились обидва новачки – екс-гравці Манчестер Сіті Олександр Зінченко та Габріел Жезус. Саме бразильський форвард створив перший небезпечний момент, накрутивши кількох суперників. М’яч відскочив до Мартінеллі, а той промахнувся з вбивчої позиції.

Зінченко, який вийшов на лівому фланзі оборони, був одним з найактивніших гравців Арсенала. На старті поєдинку він небезпечно стріляв з меж штрафного, ефектно проривався до лицевої і, зрештою, відзначився асистом. “Каноніри” відкрили рахунок на 20-й хвилині. Після подачі з кутового Сашко головою переправив сферу у воротарський, а Мартінеллі, теж з другого поверху, заштовхав м'яча у сітку.

Крістал Пелас прокинувся перед самісінькою перервою. Перший же удар по воротах Рамсдейла ледь не завершився голом. Кіпер Арсенала виконав розкішний сейв, не дозволивши відзначитись Едуару. Команда Артети повністю контролювала гру і справедливо пішла на перерву за мінімальної переваги.

Щоправда, вже у другому таймі Арсенал наче підмінили. Гостям двічі відверто пощастило після провалів у захисті. Езе, зокрема, не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером. “Каноніри” відповіли напівмоментами у Жезуса, проте підопічні легендарного Вієйра продовжували диктувати свої умови. Лише недолугий автогол Гулехі дозволив Зінченку та компанії видихнути з полегшенням. Захисник Крістал Пелас зрізав м'яча у власні ворота після передачі Сака – 0:2. Нашого універсала трохи раніше замінив Тірні. У "орлів" не було ані сил, ані часу на відповідь.

Отже, Зінченко дебютує з Арсеналом в АПЛ гостьовою перемогою. У наступному турі команда українця прийматиме Лестер. Матч відбудеться 13 серпня о 17:00 за Києвом.

Олександр справедливо отримав від порталу SofaScore найвищу оцінку серед усіх гравців Арсенала – 7.5. Він виконав 40 передач з точністю понад 80%, 3 перехоплення, 5 відборів та виграв половину своїх єдиноборств (5 з 10-и). Довершили вдалий дебют українця асист, ще дві передачі на гострення та 1 влучний удар по воротах.