Інститут Алана Тюрінга та Ofcom провели аналіз в Twitter для визначення кількості хейту, що виливається на футболістів англійської Прем'єр-ліги. До уваги брались дописи за першу половину сезону 2021/22.

Згідно з результатами дослідження, нападника Манчестер Юнайтед Кріштіану Роналду ображали найбільше. За пів року він отримав 12 520 гнівних реакцій у соцмережі. Найбільше хейту було у серпні та листопаді, коли португалець лише перейшов в МЮ і коли команда програла Сіті у дербі, інформує ESPN.

Наразі невідомо, скільки образ отримав Кріштіану цього літа, адже протягом міжсезоння ігнорував "червоних дияволів", перебуваючи у пошуках клубу, який виступає у Лізі чемпіонів. Дуже ймовірно, що ця цифра буде більшою.

Другою головною жервтою аб'юзу став одноклубник португальця – Харрі Магуайр. Він отримав 8 954 негативних згадок. Окрім форварда та оборонця, у топ-10 дослідження потрапили ще 6 гравців, які минулого сезону грали в МЮ: Маркус Рашфорд, Бруну Фернандеш, Фред, Джессі Лінгард, Поль Погба і Давід Де Хеа. Іншими двома футболістами з першої десятки є нападник Тоттенхема Харрі Кейн та вінгер Манчестер Сіті Джек Гріліш.