Мартін здійснив камінг-аут ще у 2018 році, ставши на той момент єдиним відкритим представником ЛГБТ+ в МЛС. Тепер він хоче виступити на цьогорічному Мундіалі у Катарі попри те, що його сексуальна орієнтація вважається злочином в країні Близького Сходу.

"Я б точно вирушив на чемпіонат світу, якби мене викликали. Очевидно, це дуже гіпотетично, але це було б честю для мене. Гадаю, я б намагався певним чином вшанувати гей-спільноту і робив би це з повагою. Я б переконався, щоб усім було відомо про те, що гей бере участь у чемпіонаті світу. Щоб це не стало проблемою, і щоб мене поважали.

Думаю, що не тільки гей-спільнота стурбована тим, що відбувається в Катарі і які проблеми виникли з проведенням Мундіалю. Є питання до порушення прав людини на багатьох рівнях, а також прав жінок і взагалі відношення до дівчат в країні.

Очевидно, що в моєму випадку виникає певне занепокоєння щодо власної безпеки. Чи дозволять мені грати в цій країні, якщо я буду заявлений на чемпіонат світу? Чи приймуть мене? Чи почую я образи від фанатів? Я вважаю, що треба провести певну роботу над цим. Якщо люди не можуть піти на стадіони зі своїми близькими (коханими тієї ж статі – ред. прим. Спорт 24) – це проблема", – цитує Колліна The Sun.

Нагадаємо, гомосексуальні відносини є незаконними в Катарі та караються позбавленням волі до 7 років. Попри це організатори Мундіалю запевнили, що королівство прийме вболівальників ЛГБТ+ і дозволить вільно вивішувати веселковий прапор на трибунах під час матчів.