Ліга чемпіонів 2022/23. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі

Жальгіріс – Мальме – 1:0

Гол: Урега, 49

Карабах – Цюріх – 3:2

Голи: Каді, 17, Ваджі, 36, 66 – Камбері, 65, Крюезію, 85 (п)

Пюнік – Дюделанж – 0:1

Гол: Хаджі, 72 (п)

Лудогорець – Шемрок Роверс – 3:0

Голи: Сотіріу, 26, 35, Тьяго, 90+4

Мітьюлланд – АЕК Ларнака – 1:1

Голи: Святченко, 84 – Дюрчо, 81

Лінфілд – Буде-Глімт – 1:0

Гол: Міллар, 83

Динамо Загреб – Шкупі – 2:2

Голи: Адемі, 44, Петкович, 86 – Куевен, 25, Сефас, 89

Мальме в гостях несподівано поступився Жальгірісу. Єдиний гол у матчі оформив французький нападник литовців Фаб'єн Урега. Цюріх спіткала схожа доля на чужому стадіоні. Швейцарці пропустили два м'ячі ще в першому таймі, а у другій половині двічі зробили відставання в рахунку мінімальним, однак так і не змогли врятуватись від поразки.

Пюнік під керівництвом українського наставника Романа Монарьова програв вдома Дюделанжу. Переможця матчу визначив пенальті. До слова, у заявку на матч потрапив новачок вірменського клубу – екс-оборонець Динамо та Шахтаря Алан Ауссі.

Лудогорець з Ігором Пластуном в основі впевнено розтрощив чемпіона Ірландії Шемрок Роверс. Партнер українця П'єрос Сотіріу оформив дубль у першому таймі, ще одне взяття воріт кіпріота скасував арбітр. А на останніх хвилинах матчу чемпіони Болгарії довели рахунок до непристойного – 3:0.

Мітьюлланд ледь не поступився АЕКу із Ларнаки. Від поразки господарів поля врятував данський центрбек українського походження Ерік Святченко, який зрівняв рахунок незабаром після голу Дюрч – 1:1.

Буде-Глімт програв найтитулованішому клубу Північної Ірландії Лінфілду. Єдиний гол у матчі на 83-й хвилині оформив Міллар.

У паралельному поєдинку Динамо Загреб епічно втратив перемогу над македонським Шкупі. Гості несподівано відкрили рахунок на 25-й хвилині, втім хорватський гранд відновив паритет ще до перерви. На останніх хвилинах суперники влаштували гольову перестрілку – Петковіч вивів вперед загребське Динамо на 86-й хвилині, але македонці врятували нічию на 89-й. Підсумковий рахунок – 2:2.