Організаторам поєдинку довелося перенести матч на 30 хвилин через масові зіткнення фанів зі стюардами та поліцією перед стадіоном Стад де Франс у Парижі. За свідченнями очевидців, уболівальникам не створили належного входу на трибуни, через що виникла тиснява і сутички. Дехто з фанатів навіть намагався прорватися на гру без квитка. Силовикам довелося застосувати сльозогінний газ.

Це другий фінальний поєдинок між Ліверпулем та Реалом у Лізі чемпіонів за останні 4 роки. У 2018-му на київському НСК Олімпійський "вершкові" здобули перемогу не без допомоги фейлів Каріуса (3:1). Тож, підопічні Юргена Клопа мали шанс помститися за болючу поразку.

Мохамед Салах завдав першого удару по воротах суперника на 16-й хвилині, а незабаром знову перевірив реакцію Тібо Куртуа – бельгієць героїчно врятував "бланкос". Під завісу першої половини арбітр скасував взяття воріт Бензема через суперечливий офсайд. Тому команди пішли на перерву без забитих м'ячів.

На початку другого тайму Вінісіус завдав першого удару по воротах "червоних", якщо не рахувати постріл Каріма з офсайду, та одразу ж вивів Реал вперед – Вальверде асистував. Єгипетський вінгер та Діогу Жота створили кілька небезпечних моментів у штрафному суперника, однак Куртуа феєрично зберіг ворота сухими – 1:0. У активі бельгійця сейви на будь-який смак, що заслуговують навіть ''Золотого м'яча''.

Мадридці здобули свій 14-й кубок Ліги чемпіонів та залишаються абсолютними рекордсменами турніру за кількістю трофеїв. Для нашого Андрія Луніна – це перший кубок ЛЧ. Українець не провів у турнірні жодної хвилини.