Матч Рома – Фейєнорд стартує у середу, 25 травня, о 22:00 за Києвом. Вирішальну зустріч Ліги конференцій-2021/22 прийме "Націонал Арена" у столиці Албанії – Тірані.

Наставник Роми Жозе Моурінью вже має у своєму активі перемоги у Лізі чемпіонів та Лізі Європи, тож португалець може стати першим тренером, якому підкоряться три найцінніші євротрофеї. "Вовки" не грали у фіналах єврокубків понад 30 років. Та й досвід схожих протистоянь у них вкрай негативний.

У фіналі Кубка європейських чемпіонів-1984 римляни драматично поступилися Ліверпулю в серії пенальті. Натомість італійська битва за Кубок УЄФА-1990/91 завершилася перемогою Інтера, за сумою двох матчів.

Той же Фейєнорд володіє значно цікавішими здобутками у Європі. "Південний клуб" виграв Кубок чемпіонів у 1970-му, а також два Кубки УЄФА, останній – рівно 20 років тому. Додамо, що саме за команду Арне Слота виступає найкращий снайпер турніру – Сіріль Дессерс, який наколотив 10 м'ячів.

В основній сітці Ліги конференцій Фейєнорд не зазнав жодної поразки, тоді як Рома поступилася двічі. Проте надійний букмекер FAVBET фаворитом фіналу вважає шосту команду Італії за підсумками сезону. Коефіцієнт на підсумкову перемогу "вовків" становить 1.74, шанси роттердамців – трішки нижчі (2.16).

Цікаво, що відразу троє гравців мають приблизно однакові шанси відзначитись у фіналі. Гол Теммі Абрахама дозволить збільшити власний виграш рівно у 3 рази. На результативні удари Шомуродова та Лінссена можна поставити з коефіцієнтом 3.10.