АПЛ. Тур 38

Манчестер Сіті – Астон Вілла – 3:2

Голи: Гюндоган, 76, 81, Родрі,78 – Кеш, 37, Коутінью, 69

Ліверпуль – Вулверхемптон – 3:1

Голи: Мане, 24, Салах, 84, Робертсон, 89 – Нету, 3

Челсі – Уотфорд – 2:1

Голи: Гаверц, 11, Барклі, 90+1 – Гослінг, 87

Крістал Пелас – Манчестер Юнайтед – 1:0

Гол: Заха, 37

Зінченко вийшов на заміну в перерві матчу проти Астон Вілли. На ту мить "містяни" уже несподівано поступалися 0:1 – за гостей забив Кеш. У середині другого тайму Коутінью подвоїв перевагу Вілли, і чемпіонство Манчестер Сіті повисло над прірвою. У разі перемоги Ліверпуля над Вулверхемптоном підопічним Гвардіоли не вистачило б навіть нічиєї.

Гюндоган відіграв один м’яч на 76-й, а за дві хвилини свою роль зіграв Олександр Зінченко. З передачі українця Родрі зрівняв рахунок. Ще за кілька миттєвостей фантастичний камбек довершив Гюндоган.

Неймовірний вольовий тріумф приніс Манчестер Сіті восьмий в історії титул чемпіонів Англії. Вчетверте тріумфатором АПЛ разом з "містянами" став Олександр Зінченко.

Ліверпуль теж вирвав вольову перемогу над Вулверхемптоном, та для золотих медалей цього виявилося замало. Утім підопічні Клоппа ще мають шанс виграти Лігу чемпіонів, у фіналі якої їм протистоятиме Реал.

Бронзові нагороди АПЛ дісталися Челсі. В останньому турі лондонці в компенсований час дотисли Уотфорд, який попрощався з елітним дивізіоном.

Ганебно закінчив свій провальний сезон Манчестер Юнайтед. В останньому матчі на посаді головного тренера Ральфа Рангніка "червоні дияволи" поступилися Крістал Пелас та завершили чемпіонат на шостій сходинці.