Матч Айнтрахт Франкфурт – Рейнджерс стартує у середу, 18 травня, о 22:00 за Києвом. Обидва клуби вже перемагали в єврокубках, та це було дуже давно. Рейнджерс у фіналі Кубка кубків-1972 здолав московське Динамо, натомість Айнтрахт у 1980-му став переможцем Кубка УЄФА, обігравши за сумою двох матчів менхенгладбахську Борусію.

На шляху до фіналу Ліги Європи-2021/22 Айнтрахт не програв жодного матчу. У групі команда Олівера Гласнера випередила Олімпіакос, Фенербахче та Антверпен, а на стадії 1/8 розібралася з іспанським Бетісом. Під натиском яскравого атакувального футболу німців не вистояла, зокрема, Барселона. Особливо красивим видався вирішальний поєдинок на Камп Ноу з перемогою гостей 3:2. Зрештою у півфіналі "орли" вибили Вест Хем Ярмоленка.

Рейнджерс потрапив до групи ЛЄ після невдалої для себе кваліфікації Ліги чемпіонів. У квартеті з Ліоном, Спартою та Брондбю команда Джованні ван Бронкхорста фінішувала другою, пропустивши вперед лише "ткачів". А далі була велика сенсація – у стикових матчах шотландці виявилися сильнішими за Борусію Д (4:2 у гостях, 2:2 удома). Вже у плей-офф Рейнджерс завдяки, насамперед, успішній грі на домашній арені впорався з Црвеною Звездою, Брагою і Лейпцигом.

Айнтрахт має трохи більше шансів виграти другий за престижністю євротрофей, на думку надійного букмекера FAVBET. Коефіцієнт на перемогу німців у основний час становить 2.37. Аналогічний успіх Рейнджерс оцінюється у 3.20.

"Орли" є фаворитами фіналу за будь-якого перебігу подій, овертаймів або серії пенальті. На те, що саме підопічні Гласнера стануть переможцями турніру можна поставити з коефіцієнтом 1.71, а на Рейнджерс – 2.20. Гра обіцяє бути результативною, тотал більше 1.5 становить 1.30, тотал менше ніж 1.5 – 3.50.