"У першу ніч мені зателефонував у сльозах Ярмоленко. Він за день до того відправив в Україну на консультацію до лікаря свою дружину з дитиною. Андрій мені сказав: "Ігорю Михайловичу, допоможіть врятувати мою сім'ю". Ми одразу ж виділили його дружині та синові кімнату на базі. Насамперед ми думали, як вивезти сім'ї футболістів. На основі було створено координаційний штаб.

Наш прес-аташе Олексій Семененко запропонував вивезти жінок, дітей та людей похилого віку за кордон. Сам він людина невійськово-обов'язкового віку, але відмовився покидати Україну.

Велика подяка Аркадію Запорожану та Мірчі Луческу, які зняли їм у Румунії чотиризірковий готель. Нашими клубними автобусами ми не ризикували їхати на той момент. Дякуємо київському автопарку, який надав нам транспорт за символічну суму.

Але ми не могли знайти водіїв непризовного віку, щоб вони могли перетнути кордон. Довелося діяти в такий спосіб. О 8-й ранку ми завантажили людей в автобуси, довезли їх до кордону з Молдовою, там вони пішки перейшли кордон і пересіли в підігнані автобуси з боку Румунії. Багато хто, як і раніше, перебувають там", – цитує Ігоря Суркіса FanDay.