Нагадаємо, Карякін є уродженцем України, але зрадив Батьківщину, прийнявши громадянство держави-терористки. Зараз він наполегливо лиже руки путіну та всіляко підтримує криваву війну проти України. Зокрема, недавно побував в окупованій Авдіївці.

"Карякін зараз надзвичайно активний у росії. Він дуже тісно співпрацює з "Єдиною Росією", з Медведєвим, який 10 років був босом Дворковича. Бан призведе до наслідків для Дворковича або принаймні до незручностей.

Я думаю, що перший бан Карякіна спрацював блискуче для них: можна стверджувати, що Карякін поганий, а всі інші хороші. Це величезна перемога Росії. Непомнящий зміг зіграти на чемпіонаті світу, всі інші теж, відповідальність несе лише найбільший екстреміст.

Поки Карякін робить жахливі речі всередині Росії, нема потреби банити його. А я вважаю, що Карякін настільки жахливий, що ми повинні мати «вторинні санкції»: якщо ти маєш якесь відношення до Карякіна, це повинно призвести до покарання.

Наразі Карякін говорить російським ЗМІ, що він вирішує не брати участь у змаганнях ФІДЕ, тому що соромно, що він грає без прапора та гімну.

Моя відповідь – соромно, що Карякін може говорити, що він нас бойкотує. Ми повинні посадити його у в'язницю і викинути ключ. Аргумент Сутовського – дурний, не відповідає дійсності. Людина зустрічається з Лавровим, з Медведєвим. Він їздить в окопи. Говорити, що ми зробимо з нього мученика – це смішно. Певною мірою він є таким, але ми повинні накладати санкції на нього і на кожного, хто вирішить стояти поруч з ним у його заходах", – сказав Нільсен в інтерв'ю для Tribuna.