"Мені боляче від того, що зараз відбувається. Не використовуватиму слово "війна", оскільки в російських ЗМІ воно зараз заборонено, а мені хотілося б, щоб вони могли мене процитувати.

Я підтримував і підтримуватиму Росію у 99% випадках міжнародних конфліктів, але цього разу я не можу цього зробити. На мою думку те, що ми робимо, дуже неправильно – як з моральної точки зору, так і з практичної.

Можливо, наш уряд і президент думають, що якщо вони зараз зупиняться, то їм доведеться піти. Можливо, якщо вони справді думають про майбутнє Росії, вважають, що це буде великий шок, можливо, потенційно призведе до розпаду країни.

Росія багато разів падала, але завжди вставала з колін у тих випадках, коли ми знали, що на нашому боці правда, Бог і справедливість. Зараз я втрачаю це почуття з кожним днем, із кожною жертвою, з кожною бомбою, яка падає на цивільний об'єкт. Мені дуже боляче і я сподіваюся, що це припиниться", – сказав Грищук.

Додамо, що Україну підтримали й інші російські шахісти: Непомнящий, Свідлер, Дубов. Натомість, колишній українець Сергій Карякін, який у 2009 році змінив громадянство на російське, висловився за вторгнення на наші землі.