Нагадаємо, Сергій Карякін є уродженцем Криму. У 2009 році він змінив українське громадянство на російське. Коли рф почала повномасштабне вторгнення в Україну, Карякін підтримав злочинне криваве рішення путіна.

За таку гидку позицію гросмейстера дискваліфікували на 6 місяців, а ще до цього рішення організатори великих турнірів викинули росіянина зі змагань. Тепер на слова Карякіна відреагував чемпіон світу Магнус Карлсен.

"Багато росіян, які раніше відкрито підтримували путіна або просто мовчали тепер кажуть, що він зайшов занадто далеко. Карякін обрав інший шлях. Він посилив свою підтримку путіна. Таке ставлення неприйнятне.

Це важко оцінити, бо це абсолютно нова ситуація. Очевидно, я геть не згоден з Карякіним. Але чи добре, що ми даємо йому те, чого він хоче? Він бажає стати "мучеником", який страждає через "тиранію санкцій" Заходу", – цитує Карлсена портал Chess24.

Додамо, що у 2016 році Карякін претендував на "шахову корону" Карлсена, але норвежець переміг росіянина і зберіг статус чемпіона світу. Цей титул Магнус Зберігає уже 9 років.