"На тренуваннях практикую гопак – можу вистрибнути чи ні. Все те, що я робив – не те, щоб запланована акція була, але я це готував. Для чого? Олімпійські ігри – всесвітні ігри, які показують у всьому світі. Що ми робимо? Ми показуємо свою культуру. Ми повинні її показувати.

Молодь народжується нова, батьки не так сильно доносять до них свою культуру. Можливо, вони менше розповідають про своїх пращурів, але ми повинні про це знати. Це повинно бути на високому рівні, про це повинні говорити, що ми не повинні забувати про своє коріння, ми повинні про них говорити, показувати. Це наша історія, ми звідти вийшли. Якби не було їх, то не було б нас.

Спочатку там був гопак, потім – веселощі, радощі, стрибки. Я коли стрибав на колінах, було потім питання від друзів: "Нормально з колінами?". Я кажу: "Так, братику. Все, слава Богу, добре", – сказав Усик для Volia Space Ukraine.

Нагадаємо, що Усик є олімпійським чемпіоном Олімпіади-2012, що проходила у Лондоні. Після перемоги українець затанцював гопак.