"Спортсмени, які мовчать про війну? Середних Василь Ломаченко і чому він так вчинив? Можливо, хоче для всіх бути хорошим. Скоріш за все, що і тут, і там (в росії, – прим.) має друзів. Але я цього не розумію.

Хоча спочатку, коли все починалося, Лома іде у ТРО, а потім в США приїжджає та вже поводить себе так, що все нормально і росіяни – братній народ.

Якби я спілкувався з ним, то міг би сказати більше, але бачу тільки те, що показують ЗМІ. Проте Ломаченко дуже багато зробив для України. А чому зараз така позиція? Не розумію.

Чи важко далося рішення поїхати? Дуже важко. Тоді всі мої друзі та брат пішли в ЗСУ. Я також дуже хотів. Допомагав брату та його хлопцям. Леффлер з початком війни постійно був на зв’язку і допомагав, висилаючи гроші. А коли я виїжджав з України, то в мене зовсім грошей не залишилося. Ми тоді з братом за день обійшли усі військові магазини у Вінниці – скупляли тактичні окуляри, рукавиці та взагалі все, що потрібно було хлопцям.

У мене є розумний товариш, який мені сказав: "Це я – військовий і можу воювати, а ти спортсмен і маєш прославляти Україну та робити те, що вмієш найкраще". Пояснював, що це не моє і не треба лізти. Те рішення поїхати далося мені надзвичайно важко", – розповів Богачук у інтерв'ю виданню sport-express.ua