"Є купа способів уникнути перевірки на допінг. А якщо тебе спіймали, наука і кілька крутих адвокатів допоможуть тобі відшукати потрібне виправдання. Це огидно. Якось я спілкувався з представником топового антидопінгового агентства. Йдеться про реально грамотного і розумного фахівця, який знає свою справу. І я запитав: "Як часто буває, що ви знаєте про те, що боєць приймав допінг, але нічого довести не в змозі?" Він відповів: "Якщо у нас немає можливості проводити щонайменше 10-12 тижнів тестування, то шанси спіймати читера дуже суттєво зменшуються".

Найкращий спосіб для бійця напхатися забороненими препаратами, але не погоріти на цьому – це всіляко затягувати з підписанням контракту. Для цього використовується все що завгодно. Суперечки про квитки або готельний номер, права на трансляцію бою та інше. Тобто бій все одно відбудеться в обумовлені терміни, але просто йде затримка з підписанням контракту через ці дрібні деталі. І тільки тоді, коли до бою залишається 5-6 тижнів, ти підписуєш контракт. І тільки після цього антидопінгове агентство розпочинає свою роботу.

Згоден із тим, що дискваліфікація має бути жорсткішою. І ще потрібно оприлюднити увесь список заборонених препаратів і роз'яснення по кожному пункту: що це таке, як його використовують, чому воно в списку заборонених. Тому що там дуже багато варіантів. Є речовини, які допомагають відновитися. Є ті, які реально збільшують твою міць або витривалість, типу анаболіків. Проблема в тому, що в спорті немає глобальної організації, яка б стежила за допінгом. Саме через це абсолютно неможливо щось змінити та виправити.

Професіоналізм команди спортсмена полягає в тому, щоб знати список заборонених препаратів і не допустити їх потрапляння в організм спортсмена? Знаєш, у чому різниця між професіоналізмом і моральністю? Якщо ти тренер, то зацікавлений у перемозі підопічного. Чим більше перемагають твої бійці, тим більше ти заробляєш грошей. І тоді ти кажеш собі: "Плювати на моральність. Я за те, щоб перемагати за будь-яку ціну". Абсолютно точно є такі тренери. І є такі бійці. І є такі менеджери. Є люди, які цілеспрямовано використовують допінг для досягнення успіху. У тому числі й фінансового.

Чи може таке бути, що боєць юзає допінг, але ніхто в його команді не знає про це? Ні. Так не буває", – наводить слова Адама Бута Vringe з посиланням на авторську програму Up Front with Simon Jordan.