Раніше "Полтавський танк" проігнорував українських та іноземних журналістів після перемоги на Європейських іграх-2023, за що отримав шквал критики, зокрема й від коментатора Віталія Волочая. Тепер Хижняк записав відеозвернення до своїх прихильників.

"Добрий день, шановна Україно, шановні українські вболівальники. Учора був фінальний бій з боксером із Хорватії на Європейських іграх-2023. Дуже радий, що вчора лунав гімн нашої країни, здіймався наш прапор. Навіть, якщо чесно, було важко й сльози стримувати, згадуючи весь той шлях, який ми подолали до цієї медалі, до золотого п’єдесталу.

Шлях був нелегкий, були й травми, багато потрібно було працювати. Радий, що все вдалося, тому що перед цим були міжнародні змагання в Литві, Угорщині, Чехії. Там я також провів багато поєдинків.

Мій батько та головний тренер постійно радились, ухвалювали рішення, на які змагання мені краще їхати, у яких змаганнях брати участь. Радий, що це також спрацювало, принесло свої результати.

Я себе добре почував на цих змаганнях. Радий, що вдалося перемогти всіх супротивників, яких я дуже поважаю. Після поєдинку вони підходили, обіймали, вітали.

Дуже приємно, що вид спорту в нас мужній, сильний, характерний, а такі приємні чоловіки з кожної країни змагаються за свою країну. Й за золото для нашої країни, підіймаючи свій прапор і прославляючи наш з вами народ.

Кожного разу я згадую наших хлопців, людей, які віддали життя за мир у нашій країні. Усіх тих, хто зараз воює, боронить країну, іде до миру, щоб було добро, щоб ніхто не стріляв, щоб усі жили в радості. Мене це дуже сильно стимулювало тренуватися. Ми з батьком кожного ранку прокидалися, йшли тренуватися, бо мали таку можливість.

Дякую збройним силам, президенту, міністру, усім, хто підтримує нас, дає можливість виїжджати за кордон. Якщо чесно, для нас були дуже цінними кожні поєдинки та змагання, у яких ми брали участь на шляху до Європейських ігор.

Слава богу, що ми тут. Дякую своєму батьку за те, що він 24/7 зі мною. Дякую головному тренеру національної збірної за те, що підтримує нас, допомагає.

Звичайно, дякую всім, хто підтримує, вболіває за нас. Ми за Україну, ми з Україною. Слава богу за все. Дай боже, усе буде добре", – сказав Хижняк на відео, яке поширив НОК України у своєму Facebook.