Для Ломи це був вже другий шанс поборотися за звання абсолютного чемпіона в легкій вазі. У 2020 році українець не скористався першою нагодою поповнити свою колекцію пасків WBC Franchise, WBA Super і WBO останнім поясом IBF, який належав Теофімо Лопесу. Американець гондураського походження переміг Василя за рішенням суддів.

У підсумку, Тео відібрав в українського "Хай-тека" титули WBA Super і WBO, які пізніше програв Джорджу Камбососу. Обидва фактично не були абсолютами, адже пасок WBC Franchise залишався у Ломи (програти його неможливо), а повноцінним поясом володів Девін Хейні. "Мрія" торік двічі переміг австралійця на його батьківщині, ставши першим в історії абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі в епоху 4-х пасків. 35-річний Василь підходив до бою з 24-річним американцем в статусі аутсайдера.

Перший раунд розпочався з розвідки. Лома намацував комфортну дистанцію, побоюючись лівого джебу американця. Хейні, побачивши високий блок, класно пробивав по корпусу. Василь домінував у клінчах. Перед перервою "Хай-тек" вкрав трихвилинку – притиснув Девіна до канатів та провів вибухову комбінацію.

Лома очікувано переважав на середній та ближній дистанції, тому забирав розміни у свій актив. Хейні добре працював хуком по корпусу – сюрприз для візаві. Василь розпочав несподівано активно, виконував більше роботи, тому витратив більше сил ще на старті. У 4-му раунді українець небоксерським прийомом завалив опонента на канвас.

Ближче до екватора Девін пристосувався до стилю українця та користувався перевагою в габаритах. Василь віддав кілька раундів, але поєдинок досі здавався конкурентним. У 8-й трихвилинці Хейні корпусом влетів у Ломаченка, через що останній опинився на канвасі – тут і помітна значна різниця в антропометрії.

Попри скажений темп "шахової партії", Василь не надто поступався молодшому візаві. Американець впевнено контролював центр рингу, тому Ломі доводилось частіше ризикувати. У чемпіонських раундах українець активізувався. Девін не міг нічого протиставити на ближній дистанції – пропускав серії потужних хуків.

Ломаченко несподівано забрав кінцівку поєдинку у свій актив, крім хіба що останньої трихвилинки. Судді одноголосно віддали перемогу чинному володарю титулів Девіну Хейні – 116-112, 115-113, 115-113. Василь зазнав третьої поразки у профі. "Мрія" вдруге захистив титул абсолютного чемпіона в легкій вазі та, найімовірніше, вирушить підкорювати інший дивізіон.