25-березня Лайт "в одну хвіртку" поступився в поєдинку за титул чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBO проти Лоуренса Околі. Бій пройшов усю заплановану дистанцію, за підсумками якої судді одноголосно віддали перемогу чемпіону – 116-112, 119-108 і 117-110.

Невдовзі після поразки Девід повернувся в Нову Зеландію, де і відчув симптоми хвороби. Про це повідомляє talkSPORT. 5-го квітня боксера доставили в лікарню через погане самопочуття. Там йому зробили комп'ютерну томографію мозку, яка показала ознаки струсу. Лайту призначили лікування та виписали, втім симптоми не зникли.

17-го квітня екс-претендента знову госпіталізували до лікарні, де провели ще дві КТ. З третьої спроби фахівці виявили в мозку боксера тромб та діагностували мікроінсульт. Тієї ж ночі йому зробили хірургічну операцію з видалення згустку крові. Донедавна Девід тримав проблеми зі здоров'ям у секреті.

Зараз Лайт не втрачає оптимізму: "Для мене це ніби ще один бійцівський табір. Я повинен наполегливо тренуватися, відновлюватися та працювати над тим, щоб стати кращим". Чи повернеться 31-річний новозеландський боксер у ринг, наразі невідомо.