Джошуа вийшов в ринг після двох поразок українському чемпіону Олександру Усику. Для Ей Джея поєдинок з Франкліном на арені О2 у Лондоні – це був шанс реабілітуватися та довести фанатам боксу, що він ще може повернутися на вершину надважкого дивізіону. Ентоні навіть змінив тренера та досягнув рекордної ваги — 115,8 кг. До слова, Франклін важить на 9 кілограмів менше.

Джермейн першим піднявся на ринг. Американця вважали аутсайдером та майже одноголосно прогнозували йому поразку. У своєму останньому поєдинку він поступився Ділліану Вайту за рішенням суддів.

Повністю заповнена арена спостерігала за битвою двох супертяжів. Джошуа спокійно розпочав поєдинок та блокував випади Франкліна. Різниця у зрості дозволила Ентоні на відстані відкинути суперника потужним ударом лівою.

У другому-четвертому раунді американець продовжив діяти агресивно та "витанцьовував" перед британцем. Натомість Ентоні зайняв центр рингу та атакував суперника джебами. Особливо вдавалося це робити лівою у голову. Франклін гідно приймав удари та відповідав своїми комбінаціями.

Екватор бою запамʼятався вдалою спробою Джермейна скоротити дистанцію, проте згодом Джошуа вдалося тримати суперника на ударах витягнутої руки.

В останніх раундах Ей Джей почав вдаватися до аперкотів під час виходу з клінчу. Франклін дещо збавив обороти, але все ще створював неприємності британцю. Одну з атак Ентоні зупинив красивим правим хуком, проте справжнє шоу фавориту не вдалося показати. Обіцяного нокауту глядачі у цьому поєдинку не побачили, а ось емоції боксери після фінального гонга не стримали та намагалися накинутися одне на одного. Довелося відтягувати супертяжів по різні сторони рингу.

Судді віддали перемогу Джошуа (117-111, 118-111, 117-111).