Ітаума набив скромний, хоч і безпрограшний рекорд в аматорах 22-0. Та щойно проспекту виповнилося 18 років, його підписала компанія Queensberry Promotions Френка Воррена.

28-го січня Моузес дебютував на профі-рингу в поєдинку з чехом Марчелом Борде у андеркарті головної події вечора Бетербієв – Ярд. 18-річному таланту знадобилося лише 14 секунд, щоб відправити суперника в нокаут. У першій же атаці Ітаума почав гатити у блок чеха потужним лівим прямим. Борде помітно перенервував, задкував, не міг закритись від ударів та, зрештою, влетів нокаутом. Зазначимо, що Марчел відчайдушно намагався підвестися і продовжити бій, однак сильно хитався на ногах. Рефері ухвалив єдине правильне рішення – дострокова перемога Моузеса.

Додамо, протягом своєї аматорської кар'єри Моузес Ітаума ставав чемпіоном Європи та чемпіоном світу серед юніорів, завершивши усі поєдинки на цих турнірах достроково. Цікаво, що його останньою жертвою в любителях став український супертяж Олександр Зеленський, який програв йому у фіналі ЧС-2022.

Ітаума відомий, зокрема, тим, що спарингував з Джо Джойсом та Лоуренсом Околі ще поки вчився у школі. У 17 років він неофіційно виходив на ринг з Даніелем Дюбуа та Ентоні Джошуа. 18-річний британець раніше заявляв, що планує побити рекорд Майка Тайсона, ставши наймолодшим чемпіоном в історії королівського дивізіону. "Залізному Майку" це вдалося у віці 20 років, 4 місяців та 22 днів. Наразі більшістю титулів у хевівейті володіє Олександр Усик.