На своїй сторінці в Instagram боксер виклав спільне фото з митрополитом Запорізьким і Мелітопольським УПЦ московського патріархату Лукою, проти якого ввела санкції РНБО. На світлині Ломаченко – в одязі церковного прислужника.

Василь підписав пост закликом до смирення: "Ми не повинні звертати увагу на те, хто дає нам завдання, ми повинні знати, що будь-яка справа тут, на землі, у всесвіті – справа від Господа, і нам належить виконувати її від щирого серця, без залишку.

Коли ми так працюємо, звільняємось від внутрішнього опору. Тоді кожен наш вчинок стає на користь кожному, починаючи з членів нашої родини. Потрібно пам’ятати, що ми працюємо за бажанням і з волі Божої, і наша робота належить не начальникові, а Господу. Коли ми це зрозуміємо, робота піде мирно, без невдоволення, тому що не можна противитися Господу і його волі".

Нагадаємо, боксер досі не назвав росію агресором. Натомість Ломаченко не приховує свого прихильного ставлення до московського патріархату. Навіть після того, як на території храмів МП знайшли громадян країни-терористки, антиукраїнську літературу і великі суми грошей в рублях, доларах і гривнях. А їхніх священників СБУ визнала агентами росії.