"У мене був практично підписаний контракт із американською промоутерською компанією, але одна з причин, чому я відмовився – я знав, що можу втратити сім'ю. Моя дружина Катерина не хотіла їхати до США.

На той момент для мене, 24-річного хлопця, олімпійського чемпіона, Америка – це щось взагалі. Я думав, що приїду туди і стану найвідомішою у світі людиною. У більшості чоловіків, які прагнуть боксувати з професіоналами, в голові "Штати, Штати". Тому що це такий плацдарм, злітна смуга", – розповів Усик для "Іспит із Машею Єфросініною".

Також боксер зазначив, що його вага, крузервейт, не була такою популярною. Олександр радився зі своєю дружиною щодо переїзду до США. Вона запропонувала йому поїхати на місяць, а тоді вже вирішити остаточно.

"Я сказав, що на місяць не вийде. Якщо їхати, треба на 6-7 місяців. Багато хто так їхав. Я реально зрозумів, що якщо я поїду на півроку, то може скластися так, що я приїду зовсім чужою людиною для неї, а вона для мене. Я вибрав таку позицію, що підписуватиму контракт з К2", – пояснив українець.

Нагадаємо, що крайній бій Олександра Усика відбувся у вересні минулого року. Українець переміг Ентоні Джошуа (24-2 22КО) одноголосним рішенням суддів на стадіоні Тоттенхем Хотспур і відібрав у британця чемпіонські пояси.