"Хочу, щоб люди зрозуміли, як федерації стають заручниками ситуації, коли вони вже не можуть голосувати проти Кремльова.

Наприклад, є якась країна, яка особливо не фінансує свою федерацію боксу, але федерація є і якийсь бокс в країні теж є. І тут несподівано до цієї федерації приходить велика корпорація з цієї ж країни, кінцевим бенефіціаром якої є впливова людина з росії.

І ця корпорація, яка начебто незалежно працює в цій країні, каже, що вона дуже любить бокс і пропонує стати спонсорами цієї федерації. Так федерація країни починає фінансуватися цією корпорацією.

Поступово-поступово цей спонсор починає говорити, що теперішній президент Міжнародної асоціації такий молодець, що потрібно постійно підтримувати його особисто та його рішення. Мовляв, ми вас фінансуємо через те, що є такий класний розвиток в IBA.

Не бажаючи втрачати це стабільне фінансування, федерація починає виконувати ті прохання, які йдуть від спонсорської корпорації з кінцевим бенефіціаром з росії. І на міжнародних конгресах руки їхніх представників вже підіймаються, за замовчуванням. Так федерації стають ручними. Таку методику використовують в IBA", – резюмувала Шатернікова в інтерв'ю Lucky Punch.