У вересні 2021-го українець сенсаційно здолав британця за одноголосним рішенням суддів та став володарем більшості головних чемпіонських титулів у надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. ЕйДжей не зміг змиритись з поразкою та активував опцію реваншу з Усиком. Тож Олександру довелося захищати відвойовані титули у другому бою з Джошуа майже через рік.

У надважкому поєдинку Усик знову тріумфував над ЕйДжеєм, тепер за роздільним рішенням суддів. Бій тривав усі 12 раундів. Українець успішно заніс у свій актив перші трихвилинки. На екваторі Джошуа намагався змінити хід бою та ледь не відправив Олександра на настил. Втім на фінальні раунди Ентоні забракло сил – британець провалювався і пропускав серію за серією. Оцінки суддів: 113-115 Джошуа, 115-113 Усик, 116-112 Усик.

Після оголошення результату ЕйДжей підняв разом з Олександром прапор України, привітав Усика та покинув ринг. Втім вже незабаром повернувся та ганебно заявив, що вважає переможцем себе.

Нагадаємо, до протистояння з українцем Джошуа зазнавав єдиної несподіваної поразки технічним нокаутом від Енді Руїса-молодшого. Втім вже за півроку він взяв реванш у мексиканця, перемігши за очками. Наступним суперником Усика, найімовірніше, стане Тайсон Ф'юрі, який вже кілька разів вішав рукавиці на цвях, втім так і не зробив свій чемпіонський пояс WBC вакантним.