02:06. Це перемога! Усик захищає свої титули у реванші з Ентоні Джошуа за роздільним рішенням суддів та поповнює колекцію чемпіонським поясом The Ring.

02:05. Експерти BoxingScene вважають Олександра Усика переможцем "Люті на Червоному морі". Що скажуть офіційні судді?

Дванадцятий раунд. Це фінальні три хвилини! Британець з перших секунд спробував сховатись у клінчі, але Усик його відштовхує та йде у напад. Хуки Олександра успішно потрапляють у ціль – Джошуа провалюється і налягає усіма 110 кілограмами на українця. Олександр завершує бій на мажорній ноті.

Одинадцятий раунд. Джошуа важко тримається на ногах, натомість українець ледь не витанцьовує навколо нього гопака. Наприкінці трихвилинки суперники обмінюються неприємними ударами по корпусу.

Десятий раунд. Усик класно працює джебом. Серія за серією Олександр забирає раунд у свій актив. Ентоні Джошуа вкотре брудно б'є нижче пояса, за що українець карає його потужним аперкотом лівою. Отаман знову на коні!

Дев'ятий раунд. ЕйДжей пробудив у собі звіра. Британець брудно клінчує, а потім завдає серію жорстких ударів, ганяючи Усика по рингу. Українець рятується в клінчі та намагається відновитись. Жахливий раунд для Олександра, але він його витримує!

Восьмий раунд. Рефері дає можливість боксерам перепочити, поки з рингу витирають воду. Усик заступає за ногу британця. Джошуа ледь не опиняється на настилі через підніжку, схоже, він так і не привчився боксувати з шульгою. Ентоні притискає Олександра до канатів і намагається пробити корпус – Усик витримує потужний удар по печінці.

Сьомий раунд. Джошуа брудно клінчує – притримує лівою рукою Усика, а правою шукає слабину в корпусі. Праве око британця помітно набрякло – це сліди ударів від робочої Олександра.

Шостий раунд. Ентоні спробував пробити корпус українця. Усик приймає неприємні удари на рукавиці.

За оцінками експертів BoxingScene Олександр Усик наразі лідирує в поєдинку за очками.

П'ятий раунд. Розвідка суперників завершилась, починається головна частина бою. ЕйДжей пробиває нижче пояса Усику. Рефері дає час відновитись українцю. Олександр відповідає на нахабність британця джебом у щелепу, однак розвивати атаку не поспішає.

Четвертий раунд. Джошуа випробовує підказку наставника Роберта Гарсії: джеб і хук – невдало. Натомість Усик лівим прямим пробиває захист опонента.

Третій раунд. Українець віддає центр рингу та викликає ЕйДжея на рубку до канатів. Британець завдає жорсткий боковий по блоку Усика та намагається перевести дихання у клінчі – Олександр втікає.

Другий раунд. Усик успішно проводить розвідку неробочою правою. Джошуа подекуди читає плани чемпіона та відповідає зустрічними прямими. Наприкінці раунду Олександр збиває дихання британця ударом по корпусу.

Перший раунд. Джошуа з перших секунд займає центр рингу, втім Усик успішно відвоює його. Олександр встигає завдати перший джеб – дебютна трихвилинка в активі українця.

01:13. Поєдинок за чемпіонські пояси хевівейту WBA, WBO, IBF та IBO розпочався.

01.11. Пролунали гімни України та Великої Британії. "Голос боксу" проголошує легендарне "Let's Get Ready to Rumble!" Приготуйтесь до бійки.

01:04. На ринг запрошується чемпіон світу у хевівейті Олександр Усик. "Не дамо свій край нікому, краще згинемо в бою", – українець з'являється у саудівській залі під традиційну пісню.

01.01. Майкл Баффер викликає на ринг претендента Ентоні Джошуа.

00:45. У головному поєдинку андеркарду Філіп Хрговіч здобуває перемогу над Чжан Чжилеєм за одноголосним рішенням суддів. Наступними на ринг вийдуть Усик та Джошуа.

00:26. Так виглядає роздягальня українського чемпіона. Прапор з автографами йому подарували наші захисники з передової.

00:11. За лаштунками Усику та Джошуа вже тейпують руки.

23:54. Стартував фінальний бій андеркарду між Чжан Чжилеєм і Філіпом Хрговічем. Що буде після цього – ви здогадуєтесь.

23:07. А ось і ЕйДжей. Виглядає розслаблено. Натомість трибуни одразу пожвавились.

22:50. До сліз. Надихаємося сюжетом від Sky Sports.

22:07. Ми думали, що він у Штатах, а тим часом вже у Джидді. Як вам стиль від Васі?

21:46. Ахтунг! Батечко на базі!!!

21:30. Найкраща боксерка в історії України Аліна Шатернікова вже готова вболівати. А ви?

21:15. Ну і як без нього? Василь Ломаченко з-за океану передає кенту слова підтримки.

20:31. До бою все менше часу. Надихаємося яскравим інтерв'ю нашого чемпіона: "Під час підготовки до реваншу з Джошуа я здійснив подорож у космос разів п'ять".

20:05. А ось і Кличко-молодший прокинувся. Обидва суперники користуються у Володимира величезною повагою, але за кого він уболіватиме сьогодні – не підлягає сумнівам.

19:30. Поки глядачі ще тільки підтягуються, легендарний "збитий льотчик" Дерек Чісора вже розігрівається у перших рядах, спостерігаючи за андеркардами.

19:17. Тим часом вечір боксу у Джидді вже набирає обертів! В андеркарді №3 українець Даніель Лапін перебоксував словака Йозефа Юрко (усі судді віддали перевагу за очками нашому боксеру). Гарний початок! Чекаємо продовження.

18:50. До слова, Олександр вважається фаворитом бою-реваншу. Якщо ви ще не встигли зарядити ставку, ось вам коефіцієнти від спеціалістів.

17:17. Як казав класик, "місце зустрічі змінити не можна". Стадіон "Король Абдалла Спортс Сіті". Увечері тут буде спекотно!

16:30. Підготовка Джошуа до сьогоднішнього поєдинку вражає. Нереальний атлет! Але ось чи найкращий він серед боксерів? Є великі сумніви.

15:38. До бою ще орієнтовно 8 годин, тож експерти боксу розважаються, як можуть. Спробували повторити трюк Усика з монетками. І ось що з цього вийшло :)))

15:28. А тим часом Кличко-старший "благословив" Усика: "Сьогодні відбудеться ще один бій за Україну".

15:20. Пам'ятаєте Дерека Чісору? Так ось, він пророкує поразку українця нокаутом. Узагалі з глузду з'їхав!

15:11. Ви подивіться, скільки пристрасті наш чемпіон вкладає в кожен удар. Вже незабаром на місці цієї груші опиниться Джошуа.

15:00. Для початку знайомимося з антропометрією та послужним списком суперників. Сашко поступається за кількома важливими параметрами, але ж ми знаємо, що це у його випадку не має особливого значення.

усик джошуа

Цей день настав! Спорт 24 розпочинає текстову трансляцію чемпіонського бою у хевівейті між Олександром Усиком (19-0, 13КО) та британцем Ентоні Джошуа (24-2, 22КО). На кону стоятимуть пояси чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO, якими володіє українець. Перший поєдинок, який відбувся восени 2021-го, виграв Усик одноголосним рішенням суддів.

Бій, який розпочнеться близько опівночі за київським часом, приймає місто Джидда, Саудівська Аравія. Переглянути пряму відеотрансляцію головної боксерської події року ви можете одразу на кількох майданчиках. Тут же ми будемо вести текстовий супровід кожного раунду, а також зберемо всі найцікавіші новини, які передуватимуть виходу Усика та Джошуа в ринг. Залишайтеся з нами і не забувайте оновлювати цю сторінку.