"Я зрозумів одну страшну річ. Людина звикає до всього. І незабаром стає товстошкірою. Дитячі спогади? Час від часу були телефонні дзвінки: одного пристрелили, другого зарізалт ножем, третього побили. Ти на секунду зависаєш, навіть відчуваєш якийсь біль. Але потім це проходить. Так, я бачив багато чого.

Я ріс у Брікстоні (південний Лондон, – прим. Спорт 24). А там так заведено, що шпана працює на побігеньках у дорослих чуваків. Ну там штовхає наркоту і таке інше. Найстрашніше, що в цьому віці ти віриш, що вони турбуються про тебе, хочуть допомогти стати на ноги. Але це не так.

Вони просто використовують тебе. Ти намагаєшся наслідувати їх, ти хочеш видертися з бідності, мрієш про такий одяг, тачки, про товстий ланцюжок на шиї, про бабло в кишені. Адже все, що в тебе є – безкоштовні сніданки. Так, я ходив до школи лише тому, що там безкоштовно годували.

У мене багато друзів сидять за ґратами або померли. І я теж міг опинитися на їхньому місці. Бокс дав мені мету. Він навчив не боятися бути самим собою.

Зараз я працюю амбасадором у Gloves Up Knives Down (організація, яка намагається за допомогою боксу витягнути молодь із вуличних банд, – прим. Спорт 24). Я знаю, що якщо це допомогло мені, то допоможе й іншому такому ж хлопцеві", – зізнався Чемберлен в інтерв'ю Sky Sport.