"Дорогі брати та сестри. Усіх вас вітаю зі Святом Благовіщення Пресвятої Богородиці. І цього дня хотів би поділитися з вами звісткою. Я приступив до безпосередньої підготовки до поєдинку.

У зв'язку з цим хотів би сказати кілька слів, якими завершив би всі коментарі та висловлювання, з мого боку, щодо військової агресії щодо нашої країни України. Головним та першочерговим у моєму житті є Православна Віра. І це не просто данина традиції чи зовнішня обрядовість. У вірі, сенс мого життя. Віра – це моє життя, тому що в Церкві Христовій я бачу єдину можливість спасіння своєї грішної душі та надію на життя вічне.

Божа Воля визначила мені народитись у цей час, у цій прекрасній країні, яку я безмежно люблю, та бути вірним чадом Української Православної Церкви. Церкви, яка вчить мене любові до ближнього, захисту ближнього та смирення. Разом з вами переживаючи всі хвилювання, думки та почуття, бачачи як сьогодні відбувається повторення Каїнового гріха, я розумію, що почуття злості та ненависті починає захоплювати мій розум, серце та душу.

Тому орієнтуюсь на Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія, який абсолютно ясно і зрозуміло оцінив усе, що відбувається, назвавши речі своїми іменами. І так само, беру за основу, його духовне настанову, в якому він особливо зазначив, що зараз, у цей трагічний час, треба більше молитися. Тому, починаючи підготовчий процес, йду в суто духовний, спортивний та інформаційний піст.

Прошу ваших молитов і підтримки, щоб з максимальною віддачею підготуватися до поєдинку, щоб гідно виконати, життєвий спортивний послух, покладений на мене Богом, а через нього прославити нашу неньку Україну та подарувати всім вам гарний поєдинок. Все буде бог, все буде кохання, все буде Україна", – написав Усик в Instagram.

Нагадаємо, що реванш українця з Джошуа попередньо запланували на червень. Усик вже покинув Україну, щоб підготуватись до поєдинку.